top of page
Writer's pictureMiikka Leinonen

Tapahtumien fasilitointi AI:n avulla

Kuinka AI:n avulla saadaan talteen jokainen tapahtumassa syntynyt idea ja lausuttu kommentti? Kuinka tekoäly voidaan ottaa luontevaksi osaksi tapahtumien sisältöä, ilman että se häiritsee flowta tai tuntuu erilliseltä päälleliimatulta kikkailulta? 


Tekoäly ja mikrofoni

Keskustelu on meille kaikkein luonnollisin tapa jakaa ajatuksiamme. Usein yritysten tapahtumissa haluttaisiin saada osallistujat ääneen ja heille mahdollisuus jakaa oma näkemyksensä. Keskustelu ei kuitenkaan onnistu yhdessä esimerkiksi 100 ihmisen kesken. 


Vanha kunnon post-it-lappu voi auttaa. Mutta moni kokee niiden käytön hieman kömpelönä ja vanhanaikaisena. Ajatuksia voidaan kerätä myös kännyköillä. Osallistujat voivat syöttää mielipiteitään helposti ja äänestää. Oikein hyvä tapa tämäkin. 


Mutta mitä jos halutaan ainoastaan keskustella? Silloin voidaan jakautua pienempiin ryhmiin höpöttelemään. Mutta silloin oivallukset jäävät vain tämän pienen ryhmän iloksi. Kuinka voisimme jakaa kaiken yhdessä?


Päätimme ratkaista meitä pitkään vaivanneen haasteen: Kuinka oikean tekniikan ja tekoälyn avulla saadaan talteen jokainen tapahtumassa syntynyt idea ja lausuttu kommentti? Kuinka AI voidaan ottaa luontevaksi osaksi tapahtumien sisältöä, ilman että se häiritsee flowta tai tuntuu erilliseltä päälleliimatulta kikkailulta?


Prosessi on oikeastaan aika yksinkertainen:


Ennen tapahtuman alkua:

Onnistuneen lopputuloksen aikaansaamiseksi on lähdettävä siitä mihin keskustelulla pyritään ja mitä siitä halutaan tuottaa. Onko kyseessä haasteiden tunnistaminen, ongelmanratkaisu, jaetun ymmärryksen luominen tai laadukkaan sisällön tuottaminen? Prosessi ja metodit on aina suunniteltava huolella jotta yhteinen aika käytetään tehokkaasti. Systemaattinen keskustelun aikainen fasilitointi auttaa pitämään fokuksen oikeana läpi keskustelun ja varmistaa laadukkaan lopputuloksen.


Jokaiseen ryhmätilaan tai pöytään asennetaan laitteisto, joka ymmärtää ympärillä käydyn keskustelun. Tässä ei ole kyse nauhoituksesta, puhetta ei tallenneta. 


Tapahtuman aikana:

  1. Osallistujille kerrotaan AI:n käytöstä ja siitä, että heidän kommenttejaan ei yksilöidä tai nauhoiteta.

  2. Keskusteluista syntyvät tekstit ohjataan yhteen paikkaan, jossa niitä voidaan seuloa erilaisilla kysymyksillä. “Mitä ykköspöydässä puhuttiin luovuudesta?”, “Millainen oli kakkospöydän näkemys asiakastarpeiden muutoksesta?”

  3. Nämä löydökset voidaan jakaa joko tapahtuman juontajien käyttöön, heijastaa seinälle, tai takaisin pöytiin.

  4. Keskustelua voidaan jatkaa nousseista tärkeistä teemoista.


Tapahtuman jälkeen:


Tekstisisällöstä voidaan tuottaa osallistujille monipuolinen paketti, joka summaa kaikki keskustelut ja nostaa esiin arvokkaimmat jaetut havainnot. Vain mielikuvitus on rajana lopputuotoksessa ja se voi olla joko asiapitoista tai keveämpää. Miksi ei laulu deepfake toimitusjohtajan esittämänä, lyhytvideo tai perinteinen asiapitoinen white paper?



AI-driven event facilitation

Yllä oleva ei siis ole vain suunnitelma, se on jo toimestamme toteutettu. Mielestämme se lähentelee kokemuksena taikuutta ja uskomme että seuraavat kuukaudet tulevat olemaan kiireisiä erilaisten yritystapahtumien toteutusten kanssa.

Haluatko olla ensimmäisten joukossa ja antaa henkilöstösi tai asiakkaittesi kokea käytännössä mihin AI kykenee sen sijaan että siitä vain luennoidaan?


Kerromme erittäin mielellämme yksityiskohtaisemmin fasilitoinnin uudesta aikakaudesta AI-avusteisesti.

0 comments

Comments


bottom of page